Hakkımızda

Firmamız 1987 yılından bugüne 30 yılı aşkın bir tecrübeyle Seramik Sektörü başta olmak üzere Cam, Porselen, Cam Mozaik (BTB) sektörlerine hizmet vermekte olup, bugüne kadar müşteri memnuniyeti ile kalitesini ispatlayarak Türkiye’nin önemli üreticilerinden biri olmayı başarmıştır.

 

Madenimiz Balıkesir iline bağlı Havran ilçesi Kobaklar Köyü mevkindedir. Balıkesir Edremit yolu 65.km’de bulunan tesisimizde Sileks/Filint taşı üretimi ve satışı devam etmektedir.

Sileks Taşı (Çakmak Taşı) Nedir?

Çakmak taşı, ateş taşı veya silex, denizlerde erimiş halde bulunan silisyum dioksitin çökelmesi ile oluşan taştır.Kahverengi, gri ve siyah tonlarında doğada bol bulunan bir taştır. Bileşimi jasp ve opal karışımından oluşur. Çok sert olması ve düzgün yüzeyler halinde kırılması nedeniyle taş devri insanları tarafından taş balta, ok ucu ve mızrak ucu gibi kesici aletlerin yapımında ve hatta tarım aletlerinin yapımında kullanılmıştır. Bu tip örnekleri müzelerde görülebilir.Demir veya çeliğe sürtüldüğünde kıvılcım çıkartan bu kuvarsa bundan dolayı “çakmak taşı” denmiştir. Gri veya çikolata renkli çakmaktaşlarına ‘menlit’ adı verilmektedir. Çakmaktaşının katışık ve daha çabuk kırılan bir çeşidi ise ‘cert’ adı ile bilinmektedir.

17. ve 18. yüzyıllarda ateşli silahların horozunda, barutu ateşleyici madde olarak kullanılmıştır. Çakmak taşı, Normandiya’daki tebeşir tabakalarında bol olarak bulunur. Kıvılcım çıkarmak amacıyla kullanılan çakmak taşları, seryum metalinin alaşımlarıdır. Bileşimi % 35 seryum, % 17 lantan, % 15 neodim ya da praseodimyum, % 30 demir ve % 3 magnezyum, bakır vb.dir. Yarım milimetre çapındaki normal bir çakmak taşı 1.500 kez çakabilir.Günümüzde zippolarda kullanılmaktadır.

Değirmen Taşı

Değirmen taşlarımız oldukça sert ve kaliteli, piyasa şartlarında iyi sayılabilecek bir yuvarlaklıktadır. Üretimimizin büyük kısmı Seramik Fabrikalarına satılmaktadır.Kalınlık 8-10-12-14-16-18 santimetredir.Uzunluğu farklı ebatlarda olabilmektedir.

 

İhtiyacınıza göre üretim kapasitemizde değişiklik yapılabilmektedir. Lütfen bu tür alımlar için telefonla irtibat kurunuz.

 

Filint; isim olarak kullanıldığında “çakmaktaşı, taş” anlamına gelmektedir.

Sözlükteki anlamı ise demir ya da çeliğe hızla sürtüldüğünde kıvılcım çıkaran bir çeşit kuvars demektir.